VEK Recruitment

Vind de geschikte student

Als officiële studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (Universiteit Gent) vertegenwoordigen wij meer dan 6000 studenten. Dit houdt onder andere in dat wij verantwoordelijk zijn voor de campus-recruitment aan onze faculteit, een taak waarin wij ook volledig gesteund worden door de faculteit zelf.

Dankzij onze sterke aanwezigheid op de faculteit kunnen wij uw bedrijf in contact brengen met de meest geschikte profielen nog voor deze afstuderen. Dit kunnen wij doen via twee grote kanalen, namelijk via onze Recruitment-events en via Communication & Brand Awareness. Voor meer informatie over dat laatste gaat u naar de betreffende pagina.

Company presentations

Aan het begin van het academiejaar organiseren we naar jaarlijkse gewoonte onze Company Presentations, het perfecte event om ons recruitment jaar van start te doen gaan. Dit jaar verwelkomen we 20 deelnemende bedrijven verdeeld over twee avonden. Deze avond is de ideale gelegenheid om een eerste keer kennis te maken met verschillende van onze partners.

Elk deelnemend bedrijf stel zichzelf voor in een korte maar krachtige presentatie van 10 minuten. Na de voorstellingen volgt een gratis receptie verzorgd door het recruitment team, waar ook de aanwezige partners staan met een eigen stand. De informele receptie biedt de mogelijkheid aan de studenten om een praatje te slaan met de recruiters tijdens een hapje en een drankje.

14706966_660572317401264_5380134564208055653_o.jpg

Jobgids

Nadien krijgt iedere student ook een felbegeerde jobgids mee, waarin naast handige tips over solliciteren, ook elk bedrijfsprofiel van de aanwezige partners wordt vermeld.

Competence Nights

Na een eerste kennismaking met de bedrijven tijdens de Company Presentations, krijgen jullie de kans om 14 & 16 november deel te nemen aan onze Competence Nights. Tijdens deze twee interactieve avonden bieden wij een workshops in groep aan die de studenten klaarstomen voor het échte sollicitatiewerk.

De onderwerpen die aan bod komen, worden gegeven door experts tewerkgesteld bij onze deelnemende partners.

Career Day

Met meer dan 90 deelnemende bedrijven en meer dan 1200 studenten, kunnen we met zekerheid zeggen dat de Career Day ons grootste en belangrijkste evenement is. Onze jobbeurs vindt plaats in februari en is gericht naar alle UGent-studenten met een economische interesse.
Ons doel is om er een dag van te maken waarop niet alleen de aanwezig bedrijven in contact komen met de juiste en beste profielen, maar ook dat de studenten geïnspireerd raken door de aanwezige ‘keynote speakers’.

Wij zorgen ook voor persoonlijke branding met voor iedere vooraf ingeschreven student gepersonaliseerde naamkaartjes. Als kers op de taart krijgt iedere student onze 'Career Guide'. Dat is een handig naslagwerk met alle profielen van de aanwezige bedrijven. Doorheen de dag is wordt catering voorzien voor de studenten en aanwezige partners.

Career Day

Embrace Talent

Ontmoet studenten met een economische interesse

Talent Enhancement Program

Sinds dit jaar bieden we een programma aan waarbij we studenten helpen hun ‘talents’ bij te schaven, in samenwerking met bedrijven die hen een skill aanleren. Hierbij wensen we de kennis van de studenten uit te breiden rond een bepaald onderwerp, tegelijkertijd krijgen jullie de kans om jullie bedrijf kenbaar te maken en kennis te maken met de studenten.
Worden de drie sessies door de student succesvol afgewerkt, dan krijgt de student in een certificaat van deelname, in naam van zowel jullie bedrijf als de faculteit.

Studenten kunnen zich inschrijven om het programma te volgen binnen finance, consulting of marketing/big data. Per onderwerp zijn er een beperkt aantal plaatsen, de studenten worden dus op voorhand gescreend. Dit zal enerzijds zijn aan de hand van hun cv, anderzijds aan de hand van een motivatiebrief. We richten ons voornamelijk op studenten in hun voorlaatste jaar, aangezien zij zich dan beginnen voor te bereiden op de zoektocht naar een job. De cv’s van de geselecteerde studenten worden ter jullie beschikking gesteld.

Tailor-made event

Voor bedrijven die niet aanwezig kunnen zijn op een van onze andere evenementen, of graag de studenten op een persoonlijke manier wensen te bereiken, bieden we ook de mogelijkheid aan om een tailor-made event te organiseren. Samen kunnen we een leuk concept uitwerken, waarbij jullie de sessie inhoudelijk voorbereiden en wij de praktische organisatie op ons nemen.

Daarbij kunnen we ons richten naar bepaalde studierichtingen, studenten selecteren op basis van hun motivatie/cv, of het evenement juist naar zoveel mogelijk studenten openstellen.

Dit is de ideale mogelijkheid om jullie identiteit te tonen aan de studenten en hen beter te leren kennen!

Voeg vacatures toe op ons vacature-platform

Wij zorgen er voor dat u het geschikte profiel vindt

Nadat uw registratie geaccepteerd is hebt u toegang tot ons vacature-platform. Daar kunt u zelf de actieve vacatures beheren en laten wij deze publiceren naargelang de overeenkomst die afgesloten werd.

Het is mogelijk om zowel vaste jobs als internships/stages toe te voegen. Er zal een duidelijk onderscheid gemaakt worden.

keytosuccess.jpg

Interesse in een partnership?

Registreer alvast uw bedrijf via de link bovenaan de pagina voor meer informatie over bovenstaande. Via uw account kunt u ook uw bedrijfsprofiel, vacatures e.d. beheren.
Aarzel niet om bij vragen of interesse contact op te nemen met VEK Recruitment via vek.recruitment@ugent.be
LET OP: U wordt pas geaccepteerd na persoonlijk contact met ons ter verificatie.