Voor onvergetelijke avonden!

Het feestteam van de VEK bestaat uit professionele ambiancemakers die als doel hebben jou en je vrienden een onvergetelijke tijd te laten beleven.

Naast het behalen van een diploma is het ontplooien van sociale vaardigheden het belangrijkste aspect van het studentenleven. De mensen die je leert kennen aan de universiteit worden vrienden voor het leven, waarmee je samen de meeste legendarische avonturen zal beleven. Het zijn mensen waarmee je feest en danst tot de zon terug op komt en die je motiveren om goed te studeren als de nood hoog is.

En waar leer je de leukste collega's kennen?
Op de vele epische evenementen van je faculteitskring natuurlijk!

Het feestteam, bijgestaan door het voltallig praesidium, organiseert iedere week een spetterend woensdagfeestje. Die staan altijd in het teken van de meest uiteenlopende en originele thema’s die, gecombineerd met een spotgoedkope promo, garant staan voor de meest memorabele avonden.

Wij kijken er alvast enorm naar uit om jullie te mogen ontvangen op onze feestjes!

17159157_10154892062871578_6134766008611109348_o.jpg

Woensdagfeestjes

Om maar enkele voorbeelden te geven:
De vraag en aanbod fuif: waar de prijzen fluctueren en je je economische kennis moet toepassen om zo de goedkoopste deals te verkrijgen.
De kras en drink /casino avond: waar je je niet laat leiden door je kennis maar je laat verassen door de promo's die we voor jou in petto hebben.
Enkele verkleedfeestjes: waarbij de amusante halloweenparty zeker niet kan ontbreken.
Provinciebattle: Waar je samen met je vrienden van het middelbaar kan tonen welke provincie de plak zwaait in het Gentse studentenleven.

openingsfuif.jpg

Openingsfuif

De openingsfuif van de VEK is een fenomeen dat jaarlijks doorgaat in de Vooruit. Wij toveren de Vooruit om tot een waar feestpaleis en zorgen ieder jaar voor spraakmakende performances en de meest adembenemende special effects. Het is waarlijk een must om als economiestudent aanwezig te zijn op deze grootse festiviteit van jullie kring.

In de wandelgangen van de faculteit Economie en Bedrijfskunde doet het wel eens de ronde dat je er snel bij moet zijn om een ticket te kunnen bemachtigen. Dit was in de spetterende editie van 2016 niet anders, in nog geen 12 minuten waren alle tickets de deur uit!

We zien jullie graag terug op 8 November 2017, waar we in de Vooruit terug de boel op stelten zullen zetten!

Openingsfuif

Uitverkocht binnen de 15min!

Geld is geen probleem

16797177_10154833751391578_2691649013130411928_o.jpg

Feestweek

Wij starten het tweede semester van het academiejaar altijd met onze welgekende Feestweek! In de lesvrije week gaat de VEK op een sublieme skireis en die ambiance van op skireis trekken wij dan ook meteen door om het tweede semester met een knaller van formaat in te zetten.
Vorig jaar was het thema de 'VEK Olympics'. Daar namen verschillende teams het tegen elkaar op in de meest spraakmakende activiteiten.

Wat houdt de feestweek precies in?

De Julien-estafette is wellicht het meest befaamde evenement tijdens de feestweek. Hierbij dienen de deelnemers aan de Yucca een pils ad fundum te drinken alvorens naar De Gouden Saté te sprinten om er een bitterbal te verorberen. De ronde wordt vervolledigd door via het Sint-Pietersplein opnieuw richting Yucca te lopen waar het procedé opnieuw begint. Diegene die na één uur het meeste rondjes op zijn naam heeft wint de estafette. Het record staat momenteel op naam van onze huidige penningmeester Louis Boval met maar liefst 57 rondjes!
Naast de Julien-Estafette zijn ook het twaalf uur tooghangen en de ochtendcantus uitgegroeid tot vaste waarden van deze memorabele feestweek.

Dit hele gebeuren trekt ieder jaar veel toeschouwers en supporters naar de Yucca. Naast deze spektakels hebben we vanzelfsprekend ook nog veel andere dingen in petto voor de Gentse studenten.

Zo is er iedere dag een andere spotgoedkope promo die we aanbieden in ons café op het Kramersplein. Daarnaast zouden we natuurlijk de VEK niet zijn zonder heel wat gratis vaten weg te geven en een aantal spetterende dagdisco’s op poten te zetten.
De eerste week van het tweede semester weet je alvast waar de legendarische feestjes en fenomenale activiteiten zullen plaatsvinden, reden genoeg dus om de inzet van het nieuwe semester met ons te vieren!

Galabal

Het meest decadente feestje van Gent!

Hét evenement waar iedereen naar uitkijkt in het tweede semester, is uiteraard het GALABAL VAN DE ECONOMIE. Het grootste en meest populaire galabal van alle studentenverengingen van Gent!
Velen hebben het geprobeerd, maar het Galabal van de Economie is en blijft ongeëvenaard.

Het galabal, dat voorgegaan wordt door een chic diner, is een event waar wij even lekker decadent doen.

Vorig jaar zorgden we voor een adembenemende zaalinkleding en een stijlvolle lounge bar met een sympathiek orkest. We deelden een gratis helicoptervlucht én limousineritten uit. Ook oesters en champagne ontbraken niet.

Dit en veel meer mogen jullie verwachten van de volgende editie, want we proberen onszelf natuurlijk ieder jaar te overtreffen. Economiestudenten streven immers altijd naar het beste van het beste!
Bekijk alvast eens de vorige aftermovies, wij kijken er naar uit om jullie op de volgende editie te verwelkomen!

Galabal

Het grootste en meest populaire galabal van alle studentenverengingen van Gent!

Velen hebben het geprobeerd, maar het Galabal van de Economie is en blijft ongeëvenaard.