Interessante sprekers

Af en toe verwennen we de studenten graag met een interessante spreker. Zo hebben we recent o.a. Karel De Gucht en Pol Hauspie mogen ontvangen. Deze laatste gaf ons een unieke inkijk geven in de op- en ondergang van L&H.
Het verhaal van L&H is bekend. Jarenlang zijn Pol Hauspie (1951) en Jo Lernout de hemel in geprezen. In een economische ratrace vergleden ze naar het frauduleus oppompen van de omzetcijfers. De bom ontplofte en beide stichters vlogen in de cel. Het was voor Hauspie het begin van een zoektocht naar zichzelf en de klim uit een diep dal. Vandaag heeft Pol Hauspie zichzelf teruggevonden. Hij wil hier open en bloot over getuigen. De gedreven spreker liet geen enkele toehoorder onbewogen. Zijn verwerkingsproces heeft van hem een gelukkiger mens gemaakt en hij wil zijn inzichten delen opdat anderen eruit kunnen leren.

Iemand anders die we recent hebben mogen ontvangen is Johan Van Overtveldt. Johan Van Overtveldt (°1955) is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen) en behaalde eveneens een MBA aan de KU Leuven. Hij begon zijn carrière als journalist bij Trends in 1978, maar stapte in 1982 over naar het bedrijfsleven waar hij voor BBL, Shoeconfex, BTR en VCR ging werken. In 1992 keerde hij terug naar Trends waar hij hoofdredacteur werd. In 2013 maakte Johan de overstap naar de politiek, waarna hij begon te werken als economisch adviseur voor de N-VA. In oktober 2014 nam hij het mandaat van Minister Van Financiën op in de huidige regering-Michel.
De lezing kunt u hieronder zien.

Johan Van Overtveldt

Minister van Financiën

Beleidsvorming in woelige tijden.