Zeg ja tegen memorabele avonden!

Gegroet!

Wij zijn het feestteam van de VEK. Professionele ambiancemakers die tal van feesten organiseren om ervoor te zorgen dat jij en jouw vrienden een onvergetelijke avond beleven. 

Het studentenleven komt jouw sociale vaardigheid volledig ten goede, een belangrijk aspect naast het behalen van jouw diploma. De mensen die je leert kennen aan de universiteit worden vrienden voor het leven, waarmee je samen de meest legendarische avonturen zal beleven. Het zijn mensen waarmee je feest en danst tot de zon terug op komt en die je motiveren om goed te studeren als de nood hoog is. Waar leer je de leukste collega’s vaak kennen? Op de vele epische evenementen van je faculteitskring natuurlijk!

Zo organiseren wij klassiekers als de openingsfuif, de feestweek en het galabal. Ook spetterende woensdagfeestjes met de meest uiteenlopende en originele thema’s passeren de revue. Op avonden als deze serveert het barpersoneel een spotgoedkope promo. Voldoende redenen om dit alles niet te missen.

Wij kijken er alvast enorm naar uit om jullie te mogen verwelkomen op onze talrijke feestjes!

Veel leesplezier en tot snel.

Je feestpraeses,
Nicolas

Woensdagfeestjes

Op woensdagavond is het voltallige praesidium aanwezig om jullie allen te verwelkomen op het themafeestje. Zo is er bijvoorbeeld de vraag en aanbod fuif. Fluctuerende prijzen zorgen ervoor dat je de economist in jou naar boven moet halen om de meest voordelige deals te verkrijgen. Ook de kras en drink /casino avond is een klassieker. Hierbij laat je je niet leiden door je kennis als economist maar wordt je verrast door de gekke promo’s die wij voor jou in petto hebben.

Daarnaast organiseren wij ook enkele verkleedfeestjes. Denk maar aan de amusante Halloween party en de foute party! Mogelijks komt er dit jaar opnieuw een provinciebattle. Hier toon je samen met je vrienden van het middelbaar welke provincie de plak zwaait in het Gentse studentenleven.

openingsfuif.jpg

Openingsfuif

De VEK openingsfuif is een fenonomeen dat jaarlijks georganiseerd wordt in de Vooruit. We toveren de Vooruit om in een ware dansvloer en zorgen voor de nodige special effects. Het is een absolute must voor economiestudenten om aanwezig te zijn op deze openingsfuif.

Eens de openingsfuif nadert, zal je de geruchten wel horen in de wandelgangen. Namelijk dat alle tickets binnen het kwartier de deur uit zijn. Dus, eens de verkoop aangekondigd wordt, zet je deze datum best met stip in de agenda. 

We kijken er naar uit je te zien op onze openingsfuif! 

Openingsfuif

Uitverkocht binnen de 13min!

Geld is geen probleem

Feestweek

Het tweede semester van het academiejaar vangen wij naar gewoonte aan met onze alom bekende Feestweek! In de lesvrije week gaat de VEK op een sublieme skireis en de ambiance van ginder trekken wij dan meteen door naar deze week om het tweede semester met een knaller van formaat in te zetten.

Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in de meest spraakmakende activiteiten.

Wat houdt de feestweek precies in?

De Julien-estafette is wellicht het meest befaamde evenement tijdens de feestweek. Hierbij dienen de deelnemers aan de Yucca een pils ad fundum te drinken alvorens naar De Gouden Saté te sprinten om er een bitterbal te verorberen. De ronde wordt vervolledigd door via het Sint-Pietersplein opnieuw richting Yucca te lopen waar het procedé opnieuw zijn gang gaat. Diegene die na één uur het meeste rondjes op zijn naam heeft staan wint de estafette. Het record staat momenteel op naam van onze pro-penningmeester Louis Boval met maar liefst 57 rondjes! 
Naast de Julien-Estafette zijn ook het twaalf uur tooghangen en de ochtendcantus uitgegroeid tot vaste waarden van deze memorabele feestweek. Dit hele gebeuren trekt ieder jaar veel toeschouwers en supporters naar de Yucca.

Daarnaast hebben we in de feestweek vanzelfsprekend nog veel andere dingen in petto voor de Gentse studenten. Er is iedere dag een spotgoedkope promo die we aanbieden in ons café op het Kramersplein. Uiteraard zouden we de VEK niet zijn zonder heel wat gratis vaten weg te geven en een aantal spetterende dagdisco’s op poten te zetten.

De eerste week van het tweede semester weet je alvast waar de legendarische feestjes en fenomenale activiteiten zullen plaatsvinden, reden genoeg dus om de inzet van het nieuwe semester met ons te vieren!

Galabal

Van een decadent feest gesproken!

Hét evenement waar iedereen naar uitkijkt in het tweede semester, is uiteraard het GALABAL VAN DE ECONOMIE. Dit is het grootste en meest populaire galabal van alle studentenverengingen van Gent! Velen poogden om beter te doen, maar het Galabal van de Economie is en blijft ongeëvenaard.

Vorig jaar vond een meer dan geslaagde editie plaats met een adembenemende zaalinkleding en een stijlvolle lounge bar met een sympathiek orkest. Er werd een gratis helikoptervlucht verloot én er werden limousineritten uitgeloot. Ook oesters en champagne ontbraken niet. Dit alles werd voorafgegaan door een chic diner om de avond in stijl in te zetten.

Dit en veel meer mogen jullie verwachten van de volgende editie, want we proberen onszelf natuurlijk ieder jaar te overtreffen. Dit jaar blaast de VEK 96 kaarsjes uit wat wil zeggen dat we ook nu zeker niet zullen onderdoen aan het galabal van ons lustrumjaar, integendeel! Bekijk alvast de vorige aftermovie om in de stemming te komen.

Wij kijken er enorm naar uit om jullie op de volgende editie te verwelkomen!

 

Galabal

Het grootste en meest populaire galabal van alle studentenverengingen van Gent!

Velen hebben het geprobeerd, maar het Galabal van de Economie is en blijft ongeëvenaard.