Mens sana in corpore sano

Beste sportfanaten,

Het uitgaansleven tijdens je studententijd is fantastisch, zo fantastisch dat je kathedraal van een lichaam zelfs enkele tekenen van verval zou kunnen vertonen. Hier zullen wij als sportpraesides in de bres springen zodat je summerbody ongeschonden de herexamens haalt.

Er komt een zeer gevarieerde waaier van sporten aan bod waar zowel recreanten als echte competitiebeesten hun energie kwijt kunnen. Wie liever niet wil ontnuchteren kan zich wagen aan enkele originele drankgeïnspireerde sporten.

We zijn met twee sportpraesides gesteund door een gedreven comité om alles in goede banen te leiden. Ben je eerder het type dat sport kijken al vermoeiend genoeg vindt dan ben je bij ons ook zeker aan het juiste adres. Iedereen is welkom om ons groen-wit legioen naar glorie te stuwen door de keel schor te schreeuwen.

Je krijgt ook de kans om tal van sporten te ontdekken, wekelijks zorgen we ervoor dat je sportieve verlangens ingevuld worden. Dit kan gaan van spikebal tot karten en van vechtsporten tot troela kubb, voor elk wat wils dus!

Bij vragen kun je altijd mailen naar sport@vek.be en door VEK Sport te liken op Facebook blijf je zeker op de hoogte van alle aanstaande evenementen.


Waarschijnlijk zit je al op het puntje van je stoel en kan je niet wachten om aan dit sportieve jaar te beginnen, vandaar nu al de belangrijkste datum om in je agenda te zetten. Op woensdag 17 en donderdag 18 april 2024 zal de 16e editie van Student Street Soccer plaats vinden. Dit is een zonovergoten straatvoetbaltoernooi met zomerse beats en voordelige prijzen. Via onderstaande link kun je al eens proeven van het grootste studentenevenement van Gent!

Als je van dit jaar het sportiefste jaar uit je studententijd wil maken dan zit je bij de VEK alvast gebeiteld!

Tot binnenkort,

Eva Uyttersprot en Arthur Van Impe

Sportpraesides 2023-2024

Laurens Parein, Yente De Greef en Loic Van den Bogaert

Sportcomité 2023-2024

 


Meer over Student Street Soccer!Meer over Student Street Soccer!

Het Interfacultair Kampioenschap (IFK)

Het Interfacultair Kampioenschap of IFK is de allesomvattende competitie, gespreid over de volledige duur van het academiejaar. Grofweg kunnen de verschillende sporten, competities en toernooien die het IFK omvatten worden opgedeeld in drie categorieën:

1) De grote evenementen
2) Individuele kampioenschappen met ploegenklassement
3) Ploegsporten

Er zijn drie grote evenementen: Het Interfacultair Toernooi, de Zwemmarathon en de 12urenloop.

Het Interfacultair Toernooi (IFT) vindt plaats 7 november.

Maandag 7 november is dit jaar dus de eerste datum die je als sporter moet aanstippen in je agenda. De FK-kringen nemen het op deze dag in diverse sporten tegen elkaar op. Er is een prijs voor de winnaar van het toernooi, maar ook de winnende kringen van iedere sport afzonderlijk ontvangen een prijs. De punten en de plaats in het eindklassement tellen mee voor het IFK. Dit toernooi gaat door in en rond de gebouwen van het GUSB. De georganiseerde sporten zijn basketbal, praesidiumkamp, tafeltennis, veldlopen, voetbal, volleybal en zwemmen.

Vorig jaar eindigden we 5de met de VEK, de ambitie van dit jaar is om onze plek op het podium terug te winnen.

14608835_1761588564090507_995828165645545091_o.jpg

De Zwemmarathon

De Zwemmarathon zal dit jaar op 6 december plaatsvinden. De verschillende ingeschreven kringen nemen het tegen elkaar op in een vier uur lang durende zwemcompetitie. Het doel is om met je kring zo veel mogelijk baantjes te zwemmen binnen deze tijdsspanne. Dit evenement vindt plaats in het GUSB.

18238732_1293152657448334_8858829489626249331_o.jpg

12u loop

De 12urenloop is na Student Street Soccer het grootste sportieve evenement van het academiejaar. Dit evenement, dat in april plaats vindt is één groot studentenfeest. De kringen proberen in twaalf uur om ter meest rondjes te lopen op een parcours uitgetekend op het Sint-Pietersplein. Er is heel veel randanimatie aanwezig, wat dit evenement uitermate aantrekkelijk maakt voor de sportieve maar eveneens voor de ietwat minder sportieve student. Ook hier hebben we een ijzersterke reputatie te verdedigen. Vorig jaar werden we hier vijfde maar nu zetten we VLK en VGK op hun plek, het podium is een plaats voor de VEK. Kom gerust eens af om de sfeer op te snuiven, een rondje te lopen en drink rustig eentje met ons mee in de tent.

18195678_1359532150756639_67498596_o.jpg

Individuele sporten (IFK)

Hier gaat het om de individuele sporten, waarvan er toch een ploegenklassement wordt opgesteld, ten behoeve van het klassement van het Interfacultair Tornooi. Het gaat om de sporten judo, squash, veldlopen, badminton, tafeltennis, esports en zwemmen.

14889850_1762956403953723_4363935287437345092_o.jpg

Ploegsporten

De meeste georganiseerde sporten zijn uiteraard ploegsporten waar per kring voor wordt ingeschreven. Het gaat om de sporten basketbal, minivoetbal, veldvoetbal, volleybal, rugby en basket. Afhankelijk van het aantal ingeschreven ploegen verschilt het puntensysteem en wordt er gespeeld volgens het knock-out-systeem of poules voorafgaand aan de finale. De VEK wist vorig jaren zowel in het veldvoetbal, de rugby als bij volleybal dames de oppergraai te veroveren. Dit jaar zullen we die bekers met hand en tand verdedigen en natuurlijk zullen we ook meedingen naar het hoogste schavot in de andere disciplines.

Meesporten?

Het is altijd een eer om te kunnen meespelen met jouw faculteit in de interfacultaire Kampioenschappen en Toernooien en natuurlijk is het ook steeds tof. De sporten die georganiseerd worden zijn:

 

Voor de ploegsporten: Voetbal, Minivoetbal, Volleybal, Basketbal en Hockey.

Voor de Individuele sporten: Lopen, Zwemmen, Tafeltennis, Judo en Badminton..

 

Heb je zin om zelf mee te spelen? Stuur dan zeker een berichtje naar 1 van onze Sportpraesides, Eva Uyttersprot of Arthur Van Impe of stuur een mailtje naar Sport@VEK.be.