Mens sana in corpore sano

Beste sportfanaten,

Het is fantastisch dat je de moed hebt weten bijeen te schrapen om dit tabblad te openen. Het uitgaansleven tijdens je studententijd is fantastisch, zo fantastisch dat je kathedraal van een lichaam zelfs enkele tekenen van verval zou kunnen vertonen. Hier zullen wij als sportpraesides in de bres springen zodat je summerbody ongeschonden de herexamens haalt.

Er komt een zeer gevarieerde waaier van sporten aan bod waar zowel recreanten als echte competitiebeesten hun energie kwijt kunnen. Zij die liever niet willen ontnuchteren kunnen zich wagen aan enkele originele drankgeïnspireerde sporten.

We zijn met twee sportpraesides om alle sportieve exploten in goede banen te leiden. Ben je eerder het type dat sport kijken al vermoeiend genoeg vindt dan ben je bij ons ook zeker aan het juiste adres. Iedereen is welkom om ons groen-wit legioen naar de opperste triomf te stuwen door de keel schor te schreeuwen. De VEK is sinds jaar en dag gekend om zijn vurige aanhang, het legioen van Feyenoord is hier niets bij vergeleken.

Je krijgt ook de kans om tal van sporten te ontdekken, wekelijks zorgen we ervoor dat je sportieve verlangens ingevuld worden.

Dit kan gaan van spikebal tot karten en van indoor-skiën tot een riccard petanque, voor elk wat wils dus! Bij vragen kun je altijd mailen naar sport@vek.be en door VEK Sport te liken op Facebook blijf je zeker op de hoogte van alle aanstaande evenementen.

Waarschijnlijk zit je al op het puntje van je stoel en kan je niet wachten om aan dit sportieve jaar te beginnen, vandaar nu al de belangrijkste datum om in je agenda te zetten. Woensdag 20 en donderdag 21 april 2022 zal de 13e editie van Student Street Soccer plaats vinden. Een tweedaags voetbalfestijn aangevuld met geniale randanimatie en hydrateringsmogelijkheden aan spotprijzen. Via onderstaande link kun je al eens proeven van het grootste studentikoze evenement van Gent!

Als je van dit jaar het sportiefste jaar uit je studententijd wil maken dan zit je bij de VEK alvast gebeiteld!

Tot snel,

Lucas de Schaepdrijver en Wout Van Steenkiste

Sportpraesides 2021-2022

Marie Boudolf, Sarah Nel, Achilles Declerck, Simon Labeeuw

Sportcomité 2021-2022

Meer over Student Street Soccer!Meer over Student Street Soccer!

Het Interfacultair Kampioenschap (IFK)

Het Interfacultair Kampioenschap of IFK is de allesomvattende competitie, gespreid over de volledige duur van het academiejaar. Grofweg kunnen de verschillende sporten, competities en toernooien die het IFK omvatten worden opgedeeld in drie categorieën:

1) De grote evenementen
2) Individuele kampioenschappen met ploegenklassement
3) Ploegsporten

Er zijn drie grote evenementen: Het Interfacultair Toernooi, de Zwemmarathon en de 12urenloop.

Het Interfacultair Toernooi (IFT) vindt plaats 11 oktober.

Maandag 11 oktober is dit jaar dus de eerste datum die je als sporter moet aanstippen in de agenda. De FK-kringen nemen het op deze dag in diverse sporten tegen elkaar op. Er is een prijs voor de winnaar van het toernooi, maar ook de winnende kringen van iedere sport afzonderlijk ontvangen een prijs. De punten en de plaats in het eindklassement telt mee voor het IFK. Dit toernooi gaat door in en rond de gebouwen van het GUSB. De georganiseerde sporten zijn basketbal, praesidiumkamp, tafeltennis, veldlopen, voetbal, volleybal en zwemmen.

Voor corona werd de VEK vierde op 20 schamele punten van het podium na knappe zeges van de heren in het veldvoetbal en van de vrouwen in het volleybal . Dit jaar gaan we resoluut voor het podium!

14608835_1761588564090507_995828165645545091_o.jpg

De Zwemmarathon

De Zwemmarathon vindt in 2019 plaats op woensdag 4 december. De verschillende ingeschreven kringen nemen het tegen elkaar op in een vier uur lang durende zwemcompetitie. Zoals de naam impliceert is het de betrachting om als kring in de gegeven tijdspanne zoveel mogelijk baantjes te trekken. Dit evenement vindt plaats in het Universitair Zwembad.

18238732_1293152657448334_8858829489626249331_o.jpg

12u loop

De 12urenloop is na Student Street Soccer het grootste sportieve evenement van het academiejaar. Dit evenement, dat in april plaats vindt is één groot studentenfeest. De kringen proberen in twaalf uur om ter meest rondjes te lopen op een parcours uitgetekend op het Sint-Pietersplein. Er is heel veel randanimatie aanwezig, wat dit evenement uitermate aantrekkelijk maakt voor de sportieve maar eveneens voor de ietwat minder sportieve student. Ook hier hebben we een ijzersterke reputatie te verdedigen. Voor corona werden we ook hier vierde maar nu gaan we resoluut voor de scalp van de VLK, de derde plaats behoort toe aan de VEK. Kom gerust af en loop zoveel mogelijk rondjes voor ons! De rondjes zijn ongeveer 300m lang.

18195678_1359532150756639_67498596_o.jpg

IFK

Hier gaat het om de individuele sporten, waarvan er toch een ploegenklassement wordt opgesteld, ten behoeve van het klassement van het Interfacultair Tornooi. Het gaat om de sporten judo, squash, veldlopen, badminton, tafeltennis, esports en zwemmen.

14889850_1762956403953723_4363935287437345092_o.jpg

Ploegsporten

De meeste georganiseerde sporten zijn uiteraard ploegsporten waar per kring voor wordt ingeschreven. Het gaat om de sporten basketbal, minivoetbal, veldvoetbal, volleybal, rugby en basket. Afhankelijk van het aantal ingeschreven ploegen verschilt het puntensysteem en wordt er gespeeld volgens het knock-out-systeem of poules voorafgaand aan de finale. De VEK wist vorig jaren zowel in het veldvoetbal, de rugby als bij volleybal dames de oppergraai te veroveren. Dit jaar zullen we die bekers met hand en tand verdedigen en natuurlijk zullen we ook meedingen naar het hoogste schavot in de andere disciplines.