Travelling is the best education!

De VEK staat bekend om haar vele feestjes en activiteiten. Wij zijn er om alle studenten een ongelooflijk jaar te bezorgen. En met alle studenten bedoelen we ook echt alle studenten, ook degene die vanuit de hele wereld zijn afgereisd naar onze mooie stad.

 

Zowel voor de inkomende als uitgaande studenten doen wij er met het internationaal team van de VEK alles aan om jullie een onvergetelijke tijd te bezorgen. Bij ons kunnen jullie niet alleen terecht met al jullie vragen over school, maar bovendien bieden wij een leuke mix van activiteiten in hartje Gent aan. Zoals jullie misschien gehoord hebben is Gent verkozen tot de beste Erasmus bestemming en wij zullen jullie tonen dat deze titel volledig verdiend is!

Staan jullie al te popelen om verder te lezen? Houd jullie vooral niet in en neem jullie tijd om onze webpagina te verkennen!

 

Welkom internationale studenten!

Ons internationaal team zal jullie met open armen ontvangen en alles uit de kast halen om jullie te laten kennismaken met deze adembenemende stad. We zullen iedereen met een warm onthaal verwelkomen op onze campus en ervoor zorgen dat jullie met een gerust hart aan het avontuur kunnen beginnen. 

 

Doorheen het jaar voorzien wij allerlei activiteiten. Zo organiseren wij een examenbeurs waar jullie terecht kunnen met allerlei vragen over de vakken. Bovendien kunnen jullie advies krijgen van medestudenten om goed voorbereid aan de examenperiode te kunnen beginnen, maar in het buitenland studeren draait natuurlijk niet enkel rond studeren. Het gaat over nieuwe mensen leren kennen, een andere stad verkennen, jezelf herontdekken. Daarom zorgen wij ook voor zalige activiteiten die jullie periode in Gent onvergetelijk zullen maken.

 

Laten we al even een snelle vooruitblik nemen. Zo staat er dit academiejaar een kroegentocht, karting, een gezellige tapas avond en nog veel meer op de planning! Voor deze evenementen hoef je als internationale student geen lid te zijn van de FEB. Zowel Erasmusstudenten als Degreestudenten van alle faculteiten zijn welkom om ons te vergezellen, breng dus gerust je vrienden mee! 

Voor onze Belgische studenten...

Ben je zelf van plan om op Erasmus te gaan, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen want wij zullen helpen jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op deze spannende ervaring. Wij voorzien voldoende infomomenten zodat jullie goed weten wat er te wachten staat. Zo zullen Erasmusstudenten van vorige jaren hun ervaringen delen en zal er informatie volgen over de selectieprocedure. Ook zullen wij jullie begeleiden bij alle uitdagingen die gepaard gaan met Erasmus zoals het vinden van een verblijfplaats en de communicatie met de lokale faculteit. Wij kunnen niet wachten om jullie te begeleiden doorheen één van de meest memorabele periodes in jullie studentencarrière!

 

Vergeet zeker niet om ons te volgen op Facebook om zo op de hoogte te blijven van onze evenementen! Ook is het aangeraden om de onze Whatsapp groepen te joinen, zodat je ons en je mede studenten snel kan bereiken.

 

Zit je nog met vragen of onzekerheden, twijfel dan niet ons te contacteren. Wij staan heel het jaar klaar om jullie twijfels en zorgen weg te nemen en jullie een onvergetelijk jaar te bezorgen.

 

Veel groetjes en wij kijken er alvast naar uit om jullie te leren kennen! 

 

Kjenna Tavernier, Floris Eggermont 

Internationaalpraesides 2023-2024

Yentl Logghe, Jurrit Tanghe,  Anna Vermeulen 

Internationaalcomité 2023-2024