Travelling is the best education!

Sinds kort zet de VEK zich ook in voor de internationale studenten. Voor zowel inkomende als uitgaande studenten doen wij er alles aan, zodat jullie zonder zorgen een onvergetelijke tijd kunnen beleven. Als jullie met vragen zitten over school, examens, toffe activiteiten ..., dan zijn jullie bij ons zeker op het juiste adres! 

Staan jullie al te popelen om verder te lezen? Houd jullie vooral niet in en neem jullie tijd om onze webpagina te verkennen!

 

Welkom internationale studenten!

Ons internationale team zal jullie met open armen ontvangen en zal alles uit de kast halen om jullie te laten kennismaken met ons mooie Belgenlandje. We zullen jullie met een warm onthaal verwelkomen op onze campus en ervoor zorgen dat jullie met een gerust hart aan jullie avontuur kunnen beginnen. 

Doorheen het jaar voorzien wij voor jullie allerlei activiteiten, zowel schoolgerelateerd, maar ook recreatief. Zo organiseren wij een examenbeurs waar jullie terecht kunnen met al jullie vragen over jullie vakken en advies zullen krijgen van medestudenten zodat jullie goed voorbereid aan jullie examenperiode kunnen beginnen. 

Ook zorgen we voor de nodige ontspanning doorheen het academiejaar, zoals onze kroegentocht, samen gaan karten en nog veel meer! Voor deze evenementen hoef je als internationale student geen lid te zijn van de FEB. Zowel erasmusstudenten als degrees van alle faculteiten zijn welkom om ons te vergezellen, breng dus gerust je vrienden mee! 

Door onze centrale ligging op de Europese wereldkaart, zou het zonde zijn om niet eens buiten onze landsgrenzen te treden. Zo organiseerden wij in november een cultuurverrijkende citytrip naar Amsterdam.

315529469_663777085276443_1793056348505428353_n.jpg

Citytrip Amsterdam

In het eerste semester zijn we op citytrip geweest naar Amsterdam. Samen ontdekten we de culturele pareltjes van deze mooie stad en beleefden we een ongelooflijke tijd. We kijken al uit naar volgend jaar!

Voor onze Belgische studenten...

Ben je zelf van plan om op erasmus te gaan, maar weet je niet waar te beginnen? Geen nood! Wij zullen voldoende infomomenten voor jullie voorzien zodat jullie goed weten wat jullie te wachten staat. Zo zullen jullie voorgangers hun ervaringen met jullie delen en zal er voldoende informatie volgen over de selectieprocedure. 

 

We kijken er alvast naar uit om jullie te begeleiden doorheen één van jullie memorabelste periodes in jullie studentencarrière!

 

 

Vergeet zeker niet om ons te volgens op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van onze evenemten! 

Estée Hostens

Internationaalpraesis 2022-2023 

Sara Vaneeckhout, Manon Declercq en Malee-Dao De Meulenaere 

Internationaalcomité 2022-2023