VEK Career Day - 16 februari

Op 16 februari (12u-18u) organiseert VEK Recruitment de allereerste online editie van de VEK Career Day! Vanuit het comfort van je eigen woonkamer kan jij die dag de 80+ deelnemende bedrijven verkennen en efficiënt contacten leggen via chat of video gesprek. De VEK Career Day 2021 zal doorgaan via het virtueel platform GraduateLand! (zie link hieronder)


De Career Day is bedoeld voor studenten die een stage zoeken, afstuderende studenten die een job zoeken, of zelfs jonge professionals die een nieuwe uitdaging willen aangaan! Hoewel wij het recruitment team zijn van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (UGent) is elke student of jonge professional met economische interesse welkom, ongeacht waar je je bevindt of welke diploma je behaald hebt.

Ben je klaar om je job of stage te vinden?

85179152_1974752462649903_280937233920294912_o.jpg

Stippel je carrière uit

Op 16 februari is het opnieuw zo ver: de VEK Career Day 2021! Deze jobbeurs biedt je een brede waaier aan aan informatie over bedrijven in tal van sectoren. Weet je nog niet goed waar je heen wil, of weet je het juist wel heel goed? Toch verder studeren of eerder op zoek naar een stage? Op onze jobbeurs krijgen jullie de kans om al jullie vragen te stellen aan de recruiters van aanwezige bedrijven/universiteiten - die dag in dag uit bezig zijn met jouw job van morgen.

86495122_1964082720383544_3536690807006298112_o.jpg

Carrière gids

Om je voldoende te kunnen voorbereiden, hebben wij alvast een Career Guide samengesteld, waarin je het bedrijfsprofiel van elk aanwezig bedrijf kan raadplegen. Hierin vind je onder meer info over welke richtingen het bedrijf wil aantrekken, of ze stages aanbieden, of ze mogelijkheid tot het schrijven van een masterproef aanbieden, etc. De interactieve inhoudstafel helpt je bij jouw zoektocht: klik op een naam in de lijst en je komt meteen op hun pagina('s) terecht! 

Career Guide 2021Career Guide 2021

GraduateLand

Wat kan je verwachten?

GraduateLand is het uitgelezen platform om jouw perfecte werkgever te vinden. Het biedt je de mogelijkheid om door alle verschillende company booths te bladeren, om allerlei informatie te vinden over het bedrijf en de vacatures waarvoor je kan solliciteren. Informatie overflow? Geen nood. Op basis van de kenmerken die je in je profiel hebt ingevuld, kan je bedrijven en vacatures vinden die het best bij je passen, op basis van sector, locatie, taal, ...

Aangezien we het platform nog volop aan het optimaliseren zijn naar de noden van jou en de bedrijven, kunnen we de registratielink nog niet meegeven. Met die registratielink kan je vervolgens je profiel aanmaken. Naast het invullen van verschillende gegevens en jobvoorkeuren kan je ook je cv toevoegen. Vergeet niet: hoe completer je profiel, hoe meer indruk je zal maken op de bedrijven! Opgelet: Je kan pas vanaf één week voor de VEK Career Day de company booths zien en van de verschillende functionaliteiten gebruik maken. 

Booking2.png

Voor het evenement

Vanaf 11 februari kan je door de company booths bladeren en timeslots voor een videocall boeken met recruiters van de bedrijven waarin jij geïnteresseerd bent. Zorg ervoor dat je profiel compleet is om je zoektocht naar interessante bedrijven te vergemakkelijken! 

Ontwerpzondertitel7.png

Tijdens het evenement

Op de VEK Career Day zal je toegang krijgen tot het platform van 12u tot 18u. Chat en videocall met de recruiters en zet de eerste stap in je zoektocht naar je eerste job! Het is ook mogelijk dat bedrijven je proactief een berichtje sturen omdat ze jouw profiel interessant vinden.

Conspeed_Offline.png

Na het evenement

Tot een week na het evenement kan je met de recruiters waarmee je op de Career Day al mee in contact stond, chatten. Maak van deze gelegenheid gebruik om je netwerk uit te bouwen en je droomjob te bemachtigen!

Woordje van rector Rik Van De Walle

116910281_3043752705752748_2288248629631591080_n.png

CompanyMatch

Het is belangrijk om de bedrijfscultuur niet te verwaarlozen in je zoektocht naar de perfecte job. Daarom kan je sinds vorig jaar CompanyMatch gebruiken om, o.b.v. een vragenlijst, bedrijven te vinden die het best aansluiten bij jouw ideale bedrijfscultuur! De vragenlijst komt rond 15 januari online.

PVK.jpg

Decaan Patrick Van Kenhove

'Kwantitatief onderzoek en getuigenissen van alumni leren ons dat je met jouw economisch diploma een stevige troefkaart in handen hebt om het te maken op de arbeidsmarkt. Uiteraard moet je nog zelf op zoek gaan naar de perfecte match tussen je eigen capaciteiten en de behoeftes van de bedrijfswereld. Zie dit evenement als een springplank om de eerste stappen binnen je economische carrière te nemen. De organisatie is een van de talrijke initiatieven van de VEK om de overgang van studies naar werk zo vlot mogelijk te laten verlopen.'