Stippel je verdere carrière uit op onze jobbeurs

Op 16 februari is het opnieuw zo ver: de VEK Career Day 2021! Deze jobbeurs biedt je een brede waaier aan aan informatie over bedrijven in tal van sectoren. Weet je nog niet goed waar je heen wil, of weet je het juist wel heel goed? Toch verder studeren of eerder op zoek naar een stage? Op onze jobbeurs krijgen jullie de kans om al jullie vragen te stellen aan de recruiters van aanwezige bedrijven/universiteiten - die dag in dag uit bezig zijn met jouw job van morgen. Het staat als een paal boven water dat de VEK Career Day de uitgelezen kans is om uit te zoeken waar jouw toekomst ligt.

Aangezien we de veiligheid van het grote aantal aanwezigen niet kunnen garanderen, zal de VEK Career Day 2021 doorgaan via het virtueel platform GraduateLand! Meer info over de komende editie vind je hieronder.

GraduateLand

Wat kan je verwachten?

GraduateLand is het uitgelezen platform om jouw perfecte werkgever te vinden. Het biedt je de mogelijkheid om door alle verschillende company booths te bladeren, om allerlei informatie te vinden over het bedrijf en de vacatures waarvoor je kan solliciteren. Informatie overflow? Geen nood. Op basis van de kenmerken die je in je profiel hebt ingevuld, kan je bedrijven en vacatures vinden die het best bij je passen, op basis van sector, locatie, taal, ...

Aangezien we het platform nog volop aan het optimaliseren zijn naar de noden van jou en de bedrijven, kunnen we de registratielink nog niet meegeven. Met die registratielink kan je vervolgens je profiel aanmaken. Naast het invullen van verschillende gegevens en jobvoorkeuren kan je ook je cv toevoegen. Vergeet niet: hoe completer je profiel, hoe meer indruk je zal maken op de bedrijven! Opgelet: Je kan pas vanaf één week voor de VEK Career Day de company booths zien en van de verschillende functionaliteiten gebruik maken. 

Booking2.png

Voor het evenement

Vanaf 8 februari kan je door de company booths bladeren en timeslots voor een videocall boeken met recruiters van de bedrijven waarin jij geïnteresseerd bent. Zorg ervoor dat je profiel compleet is om je zoektocht naar interessante bedrijven te vergemakkelijken! 

Ontwerpzondertitel7.png

Tijdens het evenement

Op de VEK Career Day zal je toegang krijgen tot het platform van 12u tot 18u. Chat en videocall met de recruiters en zet de eerste stap in je zoektocht naar je eerste job! Het is ook mogelijk dat bedrijven je proactief een berichtje sturen omdat ze jouw profiel interessant vinden.

Conspeed_Offline.png

Na het evenement

Tot een week na het evenement kan je met de recruiters waarmee je op de Career Day al mee in contact stond, chatten. Maak van deze gelegenheid gebruik om je netwerk uit te bouwen en je droomjob te bemachtigen!

116910281_3043752705752748_2288248629631591080_n.png

CompanyMatch

Het is belangrijk om de bedrijfscultuur niet te verwaarlozen in je zoektocht naar de perfecte job. Daarom kan je sinds vorig jaar CompanyMatch gebruiken om, o.b.v. een vragenlijst, bedrijven te vinden die het best aansluiten bij jouw ideale bedrijfscultuur! De vragenlijst komt rond 15 januari online.

PVK.jpg

Decaan Patrick Van Kenhove

'Kwantitatief onderzoek en getuigenissen van alumni leren ons dat je met jouw economisch diploma een stevige troefkaart in handen hebt om het te maken op de arbeidsmarkt. Uiteraard moet je nog zelf op zoek gaan naar de perfecte match tussen je eigen capaciteiten en de behoeftes van de bedrijfswereld. Zie dit evenement als een springplank om de eerste stappen binnen je economische carrière te nemen. De organisatie is een van de talrijke initiatieven van de VEK om de overgang van studies naar werk zo vlot mogelijk te laten verlopen.'