De eerste stap richting de beurs

Investing in students, for students, by students

Beleggen: velen voelen zich geroepen, maar weinigen hebben er echt kaas van gegeten. Daarom besloot VEK Recruitment enkele jaren geleden om studenten de kans te geven zich te verdiepen in de financiële markten. Het resultaat? De VEK Investment Club! De voorbije jaren werden mooie resultaten geboekt en de beurs telkens geklopt. Resultaten uit het verleden zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar wat we wel kunnen garanderen is een hands-on benadering van hoe je de waarde van een aandeel bepaalt en beleggingsopportuniteiten opspoort. Doorheen het jaar willen we deze skills aanleren door het organiseren van openbare lezingen, workshops en onze eigen investment club. Hier gaan we samen met onze 70 leden een eigen portefeuille beheren en onderhouden. Dit zal men doen met een eigen ingebracht kapitaal van 300€/persoon. Zoals men zegt, “Al doende leert men!” nemen wij dit serieus op. Geen beter plek om de beginnersfouten te leren, dan ze zelf net niet mee te maken. 

Doorheen het jaar worden begrippen uitgelegd, wordt er marktkennis bijgebracht en laten we jullie het heft in eigen handen nemen. Alles wordt aangehaald om jullie na 1 academiejaar met zelfvertrouwen zelf aan de slag te laten gaan. Plaatsen voor deze club zijn helaas beperkt. Dit geeft ons de mogelijkheid om jullie een kwaliteitsvol en leerrijk jaar te garanderen. Wees er daarom snel bij en volg ons op social media voor verdere updates en misschien wel meer…

Ontdek hieronder enkele recente bewegingen. Volg ook zeker onze facebookpagina 'VEK Investment Club' en onze pagina op LinkedIn.

Facebook: VEK Investment ClubFacebook: VEK Investment Club
VIClogosite.png

De VEK Investment Club

Wil je zelf beginnen met beleggen, maar wil je je als nieuwe investeerder niet meteen roekeloos op de beurs storten? Dan ben jij bij de Investment Club aan het juiste adres. Wij maken namelijk plaats voor 70 enthousiaste startende of reeds gestarte beleggers. Met deze leden gaan we in het begin van het jaar van start met elk een gelijk ingelegd kapitaal van €300 per lid. Doorheen het jaar komen we samen om onze portefeuille te beheren, managen en uit te leren. Hiernaast voorzien we dit jaar ook workshops, events uitstappen en info-sessies met de groep. Samen met een gezonde mix van ervaren en beginnende beleggers stomen we jou klaar om vol vertrouwen en goede moed zelfstandig te beginnen beleggen!

Voor meer info kan je ons altijd contacteren via onze Facebook of nodigen we jullie uit op 1 van onze eerstvolgende evenementen.

Info i.v.m. de inschrijvingen zullen volgen op onze facebook-pagina. Hou deze dus zeker in in het oog. Tot snel!

241471233_2939498352956143_2205422591745792820_n.jpg

Team

Met trots stellen we het team voor academiejaar 2021-2022 voor aan jullie. Jason De Bosschere als President, daarnaast Jef Dhondt als Vice-president. Aan de Linkerkant Arne Govaere als Portfolio Manager en tot slot aan de Rechterkant Andres Igodt als Business Relations.

traits3.png

Traits leden VEK Investment Club

Dit jaar veranderen er een aantal zaken in de VEK Investment Club. we zullen dit jaar 2 soorten leden hebben. Eerst en vooral de voting member: die investeert in de portefeuille en krijgt alle voordelen van de VIC. Daarnaast inplementeren we ook dit jaar ook de member. Deze krijgt minder voordelen, maar heeft ook minder verantwoordelijkheden. Dit kan interessant zijn voor mensen die onzeker zijn over hun vrije tijd maar toch het reilen en zeilen van de VIC willen opvolgen. Voor de positie van member kan je ons altijd een bericht sturen via onze facebookpagina.

Contact

Indien jullie contact willen opnemen met het bestuur van de VEK Investment Club, kan dit via mail naar het email van de VEK Investment club. Voor dringende zaken kan je de voorzitter contacteren via het nummer onderaan.

Jesse Lema
President VEK Investment Club 
investmentclub@vek.be 
(+32) 488012647

Partnerships VEK Investment Club

Gold partnerships

blackrock-inc-vector-logo.png

Blackrock

Blackrock.be

Blackrock was per jaareinde 2020 was het bedrijf de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een belegd vermogen van bijna 9 biljoen dollar. Hiervan is de helft belegd in aandelen en een derde in obligaties en andere vastrentende beleggingen. Het beheert vermogens van instellingen zoals pensioenfondsen en verzekeraars, maar heeft ook exchange-traded funds voor particulieren met de merknaam iShares.

Trends-logo-2.jpg

Trends

knack.be

Trends is een Belgisch Nederlandstalig financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta Media Group. Trends-Tendances is de Franstalige tegenhanger met een aparte redactie

delenprivatebank.jpg

Private bank Delen

Delen.be

Delen Private Bank is een Belgische private bank die zich exclusief focust op discretionair vermogensbeheer en successieplanning. De bank steunt op twee stabiele aandeelhouders: de familie Delen, oprichters van de bank, en de groep Ackermans & van Haaren (familie Bertrand). Delen Private Bank beheert een vermogen van ruim 40 miljard en heeft 13 kantoren en 100 relatiebeheerders in België.

Silver partnerships

Het Beste Handelsplatform Om Zelf Te Beleggen. Van Beleggers, Voor Beleggers. Zeer Lage Tarieven. 100 beurzen in 24 landen. Amerikaanse weken @ LYNX. Uniek Educatieprogramma. Beleggen met voorsprong. Winnaar Gouden Stier.

ORT is more than merely technical support for your event: we go beyond this. As a production partner, we sit down with you and together, we will work out your concept. We make sure that it can be attained and we will support you in all aspects of your vision: light, sound, artists, interior, catering, you name it. As a direct point of contact we ensure that your event runs flawlessly from start to finish, guaranteed.

SQUADRAT

squadrat.be

SQUADRAT is een kantoor in Gent dat enkel bestaat uit ervaren advocaten, die enkel doen waar ze goed in zijn en die zich bovendien aan de gemaakte beloften houden.

Kalender

Bekijk wat er dit academiejaar op de agenda van VIC staat!

  

  

Het ABC van beleggen

Vol trots stelt de VEK Investment Club jullie het eerste event van het post-corona academiejaar voor: ABC van Beleggen A: Covering the basics & Meet our fund

Op donderdag 7 oktober nodigen wij jullie graag om 19h30 uit op ons openingsevent: ABC van Beleggen. Dit event heeft twee doelen: het overlopen van de basisbegrippen die nodig zijn om te kunnen starten met beleggen en het voorstellen van het VIC Student Investment Fund.

 

Covering the basics

Beginnen doen we door de Gentse student een inleiding te geven in de financiële markten. Hier zullen we jullie zelf door de belangrijkste concepten loodsen, waaronder het verschil tussen een aandeel en een obligatie, het verschil tussen een prijs- en hoeveelheidsgedreven markt en de werking van fondsen en ETF’s. Daarnaast zullen we jullie informeren omtrent het vinden van de juiste broker, alsook over het vinden van nuttige informatiebronnen. Met dit eerste deel geven we jullie de tools in handen om zelf verder op onderzoek te gaan zonder verloren te lopen in de wirwar van termen, afkortingen en uitdrukkingen. Deze tools zullen nodig zijn om vlot de gevorderde topics die aan bod komen in een van de volgende events.

 

Meet our fund

Naast het organiseren van openbare events beheert de VIC ook haar eigen Student Investment Fund. Met een kleinere groep volgen we workshops, nemen we deel aan M&A cases, maken we waarderingen van verschillende bedrijven en spelen we investment games. In dit alles staat het educationele aspect centraal en proberen we onze leden klaar te stomen om later zelf een portefeuille te beheren. We zullen het Student Investment Fund aan jullie voorstellen, alsook meer info geven over hoe geïnteresseerde studenten zich kunnen aanmelden om deel uit te maken van de VIC. Gedoopt zijn bij de VEK of studeren aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is niet vereist om deel uit te maken van de VIC.