De eerste stap richting de beurs

Investing in students, for students, by students

Beleggen: velen voelen zich geroepen, maar weinigen hebben er echt kaas van gegeten. Daarom besloot VEK Recruitment enkele jaren geleden om studenten de kans te geven zich te verdiepen in de financiële markten. Het resultaat? De VEK Investment Club! De voorbije jaren werden mooie resultaten geboekt en de beurs telkens geklopt. Resultaten uit het verleden zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar wat we wel kunnen garanderen is een hands-on benadering van hoe je de waarde van een aandeel bepaalt en beleggingsopportuniteiten opspoort. Doorheen het jaar willen we deze skills aanleren door het organiseren van openbare lezingen, workshops en onze eigen investment club. Hier gaan we samen met onze 70 leden een eigen portefeuille beheren en onderhouden. Dit zal men doen met een eigen ingebracht kapitaal van 300€/persoon. Zoals men zegt, “Al doende leert men!” nemen wij dit serieus op. Geen beter plek om de beginnersfouten te leren, dan ze zelf net niet mee te maken. 

Doorheen het jaar worden begrippen uitgelegd, wordt er marktkennis bijgebracht en laten we jullie het heft in eigen handen nemen. Alles wordt aangehaald om jullie na 1 academiejaar met zelfvertrouwen zelf aan de slag te laten gaan. Plaatsen voor deze club zijn helaas beperkt. Dit geeft ons de mogelijkheid om jullie een kwaliteitsvol en leerrijk jaar te garanderen. Wees er daarom snel bij en volg ons op social media voor verdere updates en misschien wel meer…

Ontdek hieronder enkele recente bewegingen. Volg ook zeker onze facebookpagina 'VEK Investment Club' en onze pagina op LinkedIn.

Facebook: VEK Investment ClubFacebook: VEK Investment Club
VIClogosite.png

De VEK Investment Club

Wil je zelf beginnen met beleggen, maar wil je je als nieuwe investeerder niet meteen roekeloos op de beurs storten? Dan ben jij bij de Investment Club aan het juiste adres. Wij maken namelijk plaats voor 70 enthousiaste startende of reeds gestarte beleggers. Met deze leden gaan we in het begin van het jaar van start met elk een gelijk ingelegd kapitaal van €300 per lid. Doorheen het jaar komen we samen om onze portefeuille te beheren, managen en uit te leren. Hiernaast voorzien we dit jaar ook workshops, events uitstappen en info-sessies met de groep. Samen met een gezonde mix van ervaren en beginnende beleggers stomen we jou klaar om vol vertrouwen en goede moed zelfstandig te beginnen beleggen!

Voor meer info kan je ons altijd contacteren via onze Facebook of nodigen we jullie uit op 1 van onze eerstvolgende evenementen.

Info i.v.m. de inschrijvingen zullen volgen op onze facebook-pagina. Hou deze dus zeker in in het oog. Tot snel!

241471233_2939498352956143_2205422591745792820_n.jpg

Team

Met trots stellen we het team voor academiejaar 2021-2022 voor aan jullie. Jason De Bosschere als President, daarnaast Jef Dhondt als Vice-president. Aan de Linkerkant Arne Govaere als Portfolio Manager en tot slot aan de Rechterkant Andres Igodt als Business Relations.

Contact

Indien jullie contact willen opnemen met het bestuur van de VEK Investment Club, kan dit via mail naar het email van de VEK Investment club. Voor dringende zaken kan je de voorzitter contacteren via het nummer onderaan.

Jason De Bosschere Demeijer 
President VEK Investment Club 
investmentclub@vek.be 
(+32) 492/03 53 30 

Partnerships VEK Investment Club

Gold partnerships

blackrock-inc-vector-logo.png

Blackrock

Blackrock.be

Blackrock was per jaareinde 2020 was het bedrijf de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een belegd vermogen van bijna 9 biljoen dollar. Hiervan is de helft belegd in aandelen en een derde in obligaties en andere vastrentende beleggingen. Het beheert vermogens van instellingen zoals pensioenfondsen en verzekeraars, maar heeft ook exchange-traded funds voor particulieren met de merknaam iShares.

Trends-logo-2.jpg

Trends

knack.be

Trends is een Belgisch Nederlandstalig financieel-economisch weekblad, uitgegeven door Roularta Media Group. Trends-Tendances is de Franstalige tegenhanger met een aparte redactie

delenprivatebank.jpg

Private bank Delen

Delen.be

Delen Private Bank is een Belgische private bank die zich exclusief focust op discretionair vermogensbeheer en successieplanning. De bank steunt op twee stabiele aandeelhouders: de familie Delen, oprichters van de bank, en de groep Ackermans & van Haaren (familie Bertrand). Delen Private Bank beheert een vermogen van ruim 40 miljard en heeft 13 kantoren en 100 relatiebeheerders in België.

Silver partnerships

Het Beste Handelsplatform Om Zelf Te Beleggen. Van Beleggers, Voor Beleggers. Zeer Lage Tarieven. 100 beurzen in 24 landen. Amerikaanse weken @ LYNX. Uniek Educatieprogramma. Beleggen met voorsprong. Winnaar Gouden Stier.

ORT is more than merely technical support for your event: we go beyond this. As a production partner, we sit down with you and together, we will work out your concept. We make sure that it can be attained and we will support you in all aspects of your vision: light, sound, artists, interior, catering, you name it. As a direct point of contact we ensure that your event runs flawlessly from start to finish, guaranteed.

Kalender

Bekijk wat er dit academiejaar op de agenda van VIC staat!

  

  

ABC van Beleggen A

Vol trots stelt de VEK Investment Club jullie het eerste event van een driedelige reeks voor: ABC van Beleggen A: Covering the basics & Meet our fund.


Op donderdag 1 oktober nodigen wij jullie graag om 19h00 uit op ons openingsevent: ABC van Beleggen A. Dit event heeft twee doelen: het overlopen van de basisbegrippen die nodig zijn om te kunnen starten met beleggen en het voorstellen van het VIC Student Investment Fund.


1) Covering the basics

Beginnen doen we door de Gentse student een inleiding te geven in de financiële markten. Hier zullen we jullie zelf door de belangrijkste concepten loodsen, waaronder het verschil tussen een aandeel en een obligatie, het verschil tussen een prijs- en hoeveelheidsgedreven markt en de werking van fondsen en ETF’s. Daarnaast zullen we jullie informeren omtrent het vinden van de juiste broker, alsook over het vinden van nuttige informatiebronnen. Met dit eerste deel geven we jullie de tools in handen om zelf verder op onderzoek te gaan zonder verloren te lopen in de wirwar van termen, afkortingen en uitdrukkingen. Deze tools zullen nodig zijn om vlot de gevorderde topics die aan bod komen in ABC van Beleggen B en C te begrijpen.


2) Meet our fund

Naast het organiseren van openbare events beheert de VIC ook haar eigen Student Investment Fund. Met een kleinere groep volgen we workshops, nemen we deel aan M&A cases, maken we waarderingen van verschillende bedrijven en spelen we investment games. In dit alles staat het educationele aspect centraal en proberen we onze leden klaar te stomen om later zelf een portefeuille te beheren. We zullen het Student Investment Fund aan jullie voorstellen, alsook meer info geven over hoe geïnteresseerde studenten zich kunnen aanmelden om deel uit te maken van de VIC. Gedoopt zijn bij de VEK of studeren aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is niet vereist om deel uit te maken van de VIC.


Momenteel gaat dit event zowel live als online (livestream) door. Echter verandert de situatie omtrent het COVID-19 virus nog steeds erg snel waardoor wijzigingen kunnen plaatsvinden. Wij houden jullie hiervan op de hoogte.

ABC van Beleggen B

Vol trots stelt de VEK Investment Club jullie het tweede event van onze driedelige reeks voor: ABC van Beleggen B: Let’s dig deeper & the macro-economic situation of 2020.

Op donderdag 15 oktober nodigen wij jullie graag om 19h00 uit op ons tweede event: ABC van Beleggen B. Dit event bestaat alweer uit twee delen: het introduceren van meer gevorderde financiële concepten en het geven van een macro-economisch overzicht anno 2020.


1) Gevorderde financiële concepten

Nu jullie de basics begrijpen is het tijd om iets dieper te graven. Tijdens dit tweede event zullen meer gevorderde topics aan bod komen. Begrippen als Strategic Asset Allocation, Tactical Asset Allocation, compounded interest, en portfolio volatility zullen de revue passeren. Op deze manier breiden we jullie financiële toolkit verder uit. Dit eerste deel is een uiterst belangrijke voorbereiding op ons derde event, ABC van Beleggen C, waarin drie professionals zullen spreker over het beheer van een portefeuille in de praktijk.


2) Macro-economisch overzicht anno 2020

De historisch lage rentevoeten, ongekende monetaire en fiscale stimulus vanuit verschillende landen en de impact van het COVID-19 virus op zowel de reële economie als op de financiële markten hebben van 2020 op financieel vlak een erg turbulent jaar gemaakt. Meer uitleg hierover door een gerenomeerd spreker zijn dus een must voor elke student met interesse in de werking van de economische machine. More info coming soon!

ABC van Beleggen C (canceled due to covid)

Vol trots stelt de VEK Investment Club jullie het derde en laatste event van onze driedelige reeks voor: ABC van Beleggen C: Let’s listen to the professionals.

Op donderdag 29 oktober nodigen wij jullie graag om 19h00 uit op ons derde event: ABC van Beleggen C. Dit event bestaat uit drie delen: het beheer van een Equity-portfolio, het beheer van een Fixed-Income portfolio en Portfolio Risk Management. Deze onderwerpen zullen besproken worden door drie gastsprekers.


Meer informatie omtrent de sprekers volgt snel, keep posted!

Slotdebat: bank vs business

Met trots stellen we het slotevent van de VEK Investment Club voor: “VIC Slotdebat: Bank vs Business”
Dat het COVID-19 virus onze wereld fors door elkaar geschud heeft weten we ondertussen allemaal. Maar hoe gaan we nu verder? Welke veranderingen zullen permanent blijken en wat kunnen we verwachten met het oog op de toekomst? We vragen het aan “Banks” en “Businesses”.
Voor dit debat wisten we 4 sprekers van formaat te strikken. Aan de ene zijde van de tafel hebben we 2 experts op vlak van vermogensbeheer. Aan de andere zijde hebben we 2 bedrijfsleiders die aan het hoofd staan van 2 Belgische ondernemingen. Het debat zal in goede banen geleid worden door een uiterst bekwame man die zich dagelijks verdiept in de economische actualiteit.
Deze 4 experts hebben elk op hun eigen manier te maken gekregen met de impact van COVID-19. We zijn benieuwd naar de manier waarop COVID-19 beide werelden beïnvloed heeft, en zal blijven beïnvloeden. We luisteren naar hun verhalen, maar laten ook ruimte om jullie vragen te beantwoorden.
In the blue corner, representing “Banks”:
  • Stephan Desplancke: Director bij BlackRock
  • Johan Lema: CEO bij KBC Asset Management
In the red corner, representing “Business”:
  • Eddy Duquenne: CEO bij Kinepolis
  • Kristof Vande Capelle: CFO bij Gimv
The referee:
  • Peter De Groote : Hoofdredacteur bij De Tijd
Dit event is mede mogelijk gemaakt door:
VEK
ORT
Faculteit Economie en Bedrijfskunde