Wij tillen je studentenleven naar ongeziene hoogtes

De VEK (Vlaamse Economische Kring), zag het daglicht in 1923. Sindsdien groeide deze kring uit tot één van de grootste en meest toonaangevende studentenkringen van Gent. De VEK gebruikt als officiële kleuren groen en wit, deze kleurencombinatie vind je dan ook terug op de studentenlinten van de leden.

Het officiële lied van de VEK, het zogenaamde ‘VEK-lied’, werd geschreven door Koen Beeckman en Frank Fivez. De tekst wordt begeleid op de tonen van het lied ‘Omdat ik Vlaming ben’.

De VEK is opgebouwd rond de Faculteit Economie en Bedrijfskunde waar meer dan 6000 studenten studeren. Een enthousiast praesidium staat elk jaar paraat om studenten economie interessante activiteiten en acties aan te bieden.

De Yucca is ons vaste café en is nog steeds door onszelf uitgebaat voor onze medestudenten. Het is in de loop der jaren een echte ontmoetingsplaats geworden voor een gezellige babbel en een goed feestje.

Daarnaast zorgen we ook voor een goede begeleiding van de studenten op hun weg naar de arbeidsmarkt door onze vele recruitment-evenementen met als kers op te taart onze eigen jobbeurs, de Career Day.

Kortom: de VEK staat steeds klaar voor de studenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en probeert van het studentenleven een aangename ervaring te maken voor hen. Dit alles met een mix van verscheidene studentikoze activiteiten. Al onze leden zullen het beamen: bij de VEK tillen we je studentenleven naar ongeziene hoogtes!

MDC_PETER.jpg

Peter em. prof. dr. Marc De Clercq

Peter van de VEK is voormalig Decaan Marc De Clercq. Toen hij in 2016 de fakkel doorgaf aan prof. Van Kenhove wou hij graag de titel van Peter behouden, en dat hebben we hem uiteraard gegund!
Als Meter hebben we Rita van de Salamander. Zij is een alom bekend figuur binnen het studentenleven aangezien zij de gezelligste kroeg van de Overpoortstraat uitbaat.

Waar zijn we meestal te vinden?

  • Locatie: Kramersplein 15, Gent

Teaser VEK

VEK life, best life !

Met dit filmpje zie je direct dat de VEK de beste kring van Gent is!