De eerste stap richting de beurs

Investing in students, for students, by students

Beleggen: velen voelen zich geroepen, maar weinigen hebben er echt kaas van gegeten. Daarom besloot VEK Recruitment enkele jaren geleden om studenten de kans te geven zich te verdiepen in de financiële markten. Het resultaat? De VEK Investment Club! De voorbije jaren werden mooie resultaten geboekt en de beurs telkens geklopt. Resultaten uit het verleden zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar wat we wel kunnen garanderen is een hands-on benadering van hoe je de waarde van een aandeel bepaalt en beleggingsopportuniteiten opspoort. Doorheen het jaar willen we deze skills aanleren door het organiseren van openbare lezingen, workshops en onze eigen investment club. Hier gaan we samen met meer dan 100 leden een eigen portefeuille beheren en onderhouden. Dit zal men doen met een eigen ingebracht kapitaal van +- 300€/persoon. Zoals men zegt, “Al doende leert men!” nemen wij dit serieus op. Geen betere plek om de beginnersfouten te leren, dan ze zelf net niet mee te maken. 

Doorheen het jaar worden begrippen uitgelegd, wordt er marktkennis bijgebracht en laten we jullie het heft in eigen handen nemen. Alles wordt aangehaald om jullie met meer zelfvertrouwen zelf aan de slag te laten gaan. Plaatsen voor deze club zijn helaas beperkt. Dit geeft ons de mogelijkheid om jullie een kwaliteitsvol en leerrijk jaar te garanderen. Wees er daarom snel bij en volg ons op social media voor verdere updates en misschien wel meer…

Ontdek hieronder enkele recente bewegingen. Volg ook zeker onze facebookpagina 'VEK Investment Club' en onze pagina op LinkedIn. Hiernaast hebben we sinds kort ook een pagina op Instagram waarmee we jullie willen bereiken. 

Volg ons op FacebookVolg ons op Facebook
VIC_logo.png

De VEK Investment Club

Wil je zelf beginnen met beleggen, maar wil je je als nieuwe investeerder niet meteen roekeloos op de beurs storten? Dan ben jij bij de Investment Club aan het juiste adres. Wij maken namelijk plaats voor 100 enthousiaste beginnende of reeds ervaren beleggers. Tijdens het semester vergaderen we tweewekelijks op donderdag. Hierin worden alle voorstellen besproken en groep en stemmen we over het al dan niet aan- of verkopen van de aandelen. Deze vergaderingen worden afgewisseld door lezingen, workshops en debatten. Hierdoor krijgen we extra informatie door ervaren mensen die actief zijn in de sector. 

Alle praktische informatie kan je te weten komen via Facebook en Instagram. Bij vragen kan je ons contacteren of kan je langskomen op een van onze evenementen!

 

FACEBOOKAANKONDIGING-7.png

Team

Met trots stellen we het team voor academiejaar 2023-2024 voor aan jullie.

Voorzitter: Grégory Pinnoo

Vice-voorzitter: Carlo Follesa

Portfolio Manager: Timo Nuyttens

Fund Administrator: Timon Van Damme

Public Relations: Olan Lefevere

Marketing: Mariska Van de Sompele

Contact

Indien jullie contact willen opnemen met het bestuur van de VEK Investment Club, kan dit via mail naar het email van de VEK Investment club. Voor dringende zaken kan je de voorzitter contacteren via het nummer onderaan.

Grégory Pinnoo
President VEK Investment Club 
investmentclub@vek.be 
(+32) 486 91 28 15

Kalender

Bekijk wat er dit academiejaar op de agenda van VIC staat!

  

  

Meet our fund

Ben je geïnteresseerd in de wereld van beleggen en wil je praktische ervaring opdoen in de financiële markten? De VEK Investment Club staat klaar om studenten te begeleiden bij hun eerste stappen op de beurs. Samen met meer dan 100 enthousiaste studenten beheren we een gezamenlijke portefeuille. Bovendien organiseren we lezingen en workshops over diverse financiële onderwerpen.
Kom je graag meer te weten over onze werking? Kom dan langs op ons openingsevenement op donderdag 28 september!
 
Meer informatie kan je vinden via Facebook: https://fb.me/e/6SdeLNl5f

Lezing Macro-Economie met Frank Vranken

Hoe staat de economie er vandaag voor, in België en in de rest van de wereld? Zullen de centrale banken de hoge rentes die we nu zien blijven aanhouden? Wat met de olieprijs en OPEC+? Veert de Chinese economie nog terug in 2023? En hoe speel je op deze zaken als belegger best op in? Op 12 oktober komt Frank Vranken, Chief Investment Officer bij Edmond de Rothschild, onder andere deze vragen beantwoorden tijdens zijn lezing Macro-Economie.
 
We verwelkomen jullie graag vanaf 19:30 in Auditorium Devreker op campus Hoveniersberg. Na de lezing is er ook de mogelijkheid om te netwerken op de gratis receptie. Hopelijk tot dan!

Investing in Biotech: lezing door Jeroen Van den Bossche

Investeren in biotech bedrijven brengt verschillende uitdagingen met zich mee door de specifieke aard van de sector. Hoe ga je daar als investeerder het best mee om? Waar moet je rekening mee houden? En hoe haal je het meeste waarde uit je investeringen in de biotechnologische sector?
 
Op donderdag 26 oktober komt Jeroen Van den Bossche, Associate Director of Life Science Equity Sales bij KBC Securities, op deze vragen antwoorden tijdens zijn lezing Investing in Biotech. We verwelkomen jullie graag vanaf 19:30 in Auditorium Devreker op campus Hoveniersberg. Na de lezing is er ook de mogelijkheid om te netwerken op de gratis receptie. Hopelijk tot dan!

Introduction to Investing

Ben je geïnteresseerd in de beurs en de financiële wereld, maar weet je niet waar te beginnen? We verwelkomen je graag tijdens onze lezing Introduction to Investing! 

Tijdens deze lezing leer je de basisprincipes van beleggen, maak je kennis met verschillende beleggingsproducten, en wordt je klaargestoomd om zelf te beginnen met beleggen.
 
De lezing wordt gegeven door Beurzbyte, een bedrijf dat zich specialiseert in het opleiden van nieuwe beleggers. Er is dus geen voorkennis vereist om deel te nemen aan de lezing!
 
We verwelkomen je graag op maandag 30 oktober vanaf 19:30 in auditorium Quetelet. Na de lezing nodigen we je uit om na te praten tijdens de gratis receptie.

Lezing Mergers and Acquisitions met Nielen Schuman

Ben je geïnteresseerd in de dynamische wereld van mergers en acquisitions? Kom je graag meer te weten over de waarderingsmethoden die in de praktijk gebruikt worden, en welke rol investment banks spelen in dit proces?

Op donderdag 16 november staan de professionals van Nielen Schuman, een vooraanstaande investment bank, klaar deze vragen te beantwoorden tijdens de lezing over mergers & acquisitions. We verwelkomen jullie graag vanaf 19:30 in auditorium Devreker op campus Hoveniersberg. Na de lezing is er ook de mogelijkheid om te netwerken op de gratis receptie. Hopelijk tot dan!

Met dank aan onze partners

KBCAM.png

KBC Asset Management

Beurzbyte.png

Beurzbyte

VFB.png

Vlaamse Federatie van Beleggers