Een faculteit op mensenmaat

Een beetje geschiedenis

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde was tot 1968 een deel van de rechtsfaculteit.

Na de 2e wereldoorlog werden de economische opleidingen en wetenschappen steeds belangrijker voor de overheid. Radicale hervormingen waren dus onvermijdelijk. Het is pas na het verschijnen van de expansiewet in 1965, dat andere economische faculteiten het licht doen zien, dat de regering de vorming van de faculteit Economische Wetenschappen in Gent en Luik toelaat.

Tegenwoordig is onze faculteit de op één na grootste faculteit van de UGent, goed voor 15% van het aantal studenten. Enkel de faculteit Geneeskunde is nog groter.

De faculteit bestaat uit meerdere campussen. Campus Tweekerken: Tweekerkenstraat 2 waar we in de foyer de boekenverkopen houden en vele Recruitment-evenementen in de lokalen van Hoveniersberg. De herenhuizen op het Sint-pietersplein behoren ook tot deze campus. Campus Mercator bevindt zich op Henleykaai 84.

0.jpg

FEB Alumni

Net als dat VEK de officiële studentenvereniging is, is FEB Alumni dat van de alumni. Hun doel is de alumni van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van Universiteit Gent de mogelijkheid te geven in contact te blijven met studiegenoten en nieuwe contacten te leggen met collega-economisten. Ze doen dit via verschillende, formele en informele, evenementen doorheen het academiejaar.

Bezoek de website van FEB AlumniBezoek de website van FEB Alumni