Vlot van start met de VEK

Voor en door studenten

Aan het begin van je studentencarrière aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde? Heb je enkele prangende vragen over het Gentse studentenleven, je aankomende studies of louter over praktische zaken? Of twijfel je echter nog altijd wat als een economische richting wel weggelegd is voor jou?  

Als officiële studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde voelt de VEK zich dan ook genoodzaakt om je met deze vragen verder de helpen! Op deze introductiepagina voor toekomstige FEB-studenten vind je alle info die je nodig hebt voor je je carrière aan de FEB begint. Je vindt er ook de contactgegevens van medestudenten die je voorgingen. Zij staan te springen om je verder te helpen met al je vragen!  

Campus_Tweekerken.png

Over de FEB

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde is één van de grootste faculteiten van Universiteit Gent. Naast enkele ma-na-ma's en verbredende masters staat ze vooral gekend voor het aanbieden van de richtingen EW/TEW/HIR, Handelswetenschappen en Bestuurskunde en Publiek Management. De VEK is de officiële studentenvereniging van deze Faculteit en vertegenwoordigt bijgevolg al deze studenten in het Gents studentenleven. 

Klik hier om alles te ontdekken over de FEBKlik hier om alles te ontdekken over de FEB
ceetje.jpg

Een nauwe samenwerking

De VEK en de FEB werken heel nauw samen om alle FEB-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op zowel het studentenleven als de arbeidsmarkt. Voor nieuwe studenten is het eerstgenoemde op dit moment het belangrijkste. Naast de info die de FEB voorziet voor toekomstige studenten, probeert de VEK je een extra forum te bieden waarop je als toekomstig student al je vragen kunt stellen aan medestudenten.

 

 

Klik hier om alle info voor toekomstige studenten te ontdekkenKlik hier om alle info voor toekomstige studenten te ontdekken

Deze FEB-studenten beantwoorden al jouw vragen!

Domi.jpg

Dominque - Bestuurskunde en Publiek Management

Klik hier om Dominique een mail te sturen

Dominique is afkomstig uit Evergem en werkt ondertussen aan de laatste loodjes van haar master. Ze kent de richting van binnen en van buiten en houdt ervan eerstejaars verder te helpen met hun eerste stapjes aan de FEB!

Joren zit al in zijn 3e bachelor TEW. Na een boeiend gemeenschappelijk jaar twijfelde hij heel lang tussen zowel EW, TEW als HIR. Hij is dé persoon om al je inhoudelijke vragen aan te stellen. Hij helpt je zeer graag verder!

Laura.jpg

Laura - Handelswetenschappen

Klik hier om Laura een mail te sturen

Laura komt uit Zwevezele en studeert Handelswetenschappen. Ze is al enkele jaren een echt VEK-gezicht en was vorig jaar de boekenverantwoordelijke van de Faculteit. Studenten helpen zit dus in haar bloed! Aarzel niet om haar te contacteren met al je vragen!

Stel ons hier al je andere vragen!

Inhoudelijk, praktisch of over het Gentse studentenleven in het algemeen

  

IMG_2400.jpg

Over de VEK

De Vlaamse Economische Kring is opgericht in 1923 met de creatie van een onafhankelijke Faculteit Economie en Bedrijfskunde als doel. Meer dan 95 jaar later is de VEK één van de prominentste studentenverenigingen van Gent. De vereniging positioneert zich in ieder aspect van het Gents studentenleven. Een ploeg van meer dan 70 enthousiaste studenten zorgt er dagelijks voor dat iedere student meer kan halen uit zijn studententijd! 

20180220_VEK_Career_Day_198_resultaat.jpg

Van de beste begeleiding...

Gedurende je carrière aan de FEB begeleidt de VEK je van start tot finish. We zorgen ervoor dat je je boeken hebt op de eerste dag en helpen je slagen voor je eerste examens. Tussendoor pik je één van onze interessante lezingen mee, schaaf je je skills bij door het volgen van één van onze workshops of investeer je in ons student investment fund. Ten slotte bereiden we je perfect voor op de arbeidsmarkt en brengen we je in contact met de beste bedrijven! 

12080059_1621971471385551_8935818612344455241_o.jpg

... tot een zalige studententijd!

Naast het ondersteunen van de student gedurende zijn/haar tijd aan de FEB, organiseert de VEK allerlei events waardoor iedere student een fantastische studententijd kan beleven. Van een gezellige kroegentocht tot een straatvoetbaltornooi met 10.000 bezoekers, van een ludieke quiz tot een adembenemend galabal. Bij de VEK beleef je het allemaal! 

VEK ...

... in een notendop

Kijk en geniet!

2015-09-2811.09.57twee.jpg

Yucca, ons eigen studentencafé

De trots van de VEK is al sinds 1988 studentencafé de Yucca, één van de enige cafés in Gent volledig zelfstandig uitgebaat door een studentenvereniging . We zijn al 15 jaar gevestigd op Kramersplein 15, het bruisende centrum van het studentenleven. Dankzij ons motto 'voor en door studenten' kan je er van 10u s' ochtends tot de vroege uurtjes terecht om aan de laagste prijzen te genieten van drankjes, plezier en de beste feestjes. Redenen genoeg om eens binnen te springen!

Klik hier om meer te ontdekken over de YuccaKlik hier om meer te ontdekken over de Yucca
43078548_10156494504206578_1421689107607715840_o.jpg

Get in Touch!

Smaakt het hele VEK-verhaal naar meer? Volg ons dan zeker op Facebook, Instagram en andere socials. Traditioneel starten we ons academiejaar tijdens de Boekhoudweek op maandag 21 september 2020 met talloze fantastische activiteiten voor eerstejaars! To be continued! 

Klik hier om meer te ontdekken over onze events Klik hier om meer te ontdekken over onze events

Bekijk enkele getuigenissen van FEB-studenten!

Bekijk de getuigenis van onze Praeses Mattias

Mattias zit in zijn laatste jaar Handelsingenieur en kijkt met jullie terug op de start van zijn FEB-carriére. Tijdens de coronacrisis legt hij je klaar en duidelijk uit waarom studeren aan de FEB zo fantastisch is!

Bekijk enkele getuigenissen van FEB-studenten!

Bekijk de getuigenis van onze Vice-Praeses Ewoud

Ewoud legt beknopt uit waarom hij voor de opleiding Handelsingenieur koos en waarom studeren aan de FEB zo fantastisch is.

Bekijk enkele getuigenissen van FEB-studenten!

Bekijk de getuigenis van Margot, 2e Bachelor Handelswetenschappen

Margot vertelt kort over haar eerste ervaringen aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en hoe de VEK haar hielp met haar eerste stapjes aan de FEB.

Wij zijn vlakbij!

  • Datum: Elke weekdag open vanaf 10u, op zondag vanaf 21u
  • Locatie: Kramersplein 15, Gent
  • Tags: Goedkoop, Gezellig, Vrienden, Terras
  • Prijs: Pintjes aan €1.5, cocktails aan €3.5, ...